Pui marinat la gratar cu dovlecei

90 minute

2 portii
Article Image

Un buchet de arome intr-un preparat delicios cu carne de pui Avicola Slobozia.

Ingrediente:

Pentru marinata:

jumatate de cana de suc de la 2 clementine

1 lingura de ulei de masline

1 catel de usturoi, pisat

1 praf de piper macinat

Ulei vegetal pentru gatit

500 g de piept de pui dezosat Avicola

 

Pentru dovlecei:

2 dovlecei medii, taiati in felii de jumatate de cm grosime

2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare:

Intr-un bol adanc, amestecati impreuna toate ingredientele pentru marinata. Puneti carnea de pui intr-o punga de depozitare mare, de plastic. Turnati marinata peste carne si  etansati punga. Agitati punga pentru a se acoperi carnea in totalitate cu marinata. Refrigerati-o timp de o ora, minimum. Pulverizati gratarul cu ulei si preincalziti-l la foc mediu-mare. Puneti carnea pe gratar si apoi ungeti-o cu marinata ramasa din punga. Carnea va ramane pe gratar aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte. Pe gratarul incins, puneti dovleceii si lasati-i timp de 3-5 minute, intorcandu-i pe fiecare parte.

Aranjati carnea de pui impreuna cu dovleceii, pe o farfurie si savurati imediat.

S-ar putea sa-ti placa si:

Card Image
Timp de preparare
15
min
Frigarui din inimi de pui pe gratar

O abordare a prepararii inimilor de pui mai putin obisnuita, care surprinde intr-un mod placut.

Vezi detalii
Card Image
Timp de preparare
90
min
Pui marinat la gratar cu dovlecei

Un buchet de arome intr-un preparat delicios cu carne de pui Avicola Slobozia.

Vezi detalii
Card Image
Timp de preparare
35
min
Supa de pui cu taitei de casa

O reteta inspirata din bucataria asiatica.

Vezi detalii